Kroatien resmål
Resebiblioteket.se Kroatien

Aktiviteter i Kroatien

Kroatiska turistbyråns webbplats finns information om olika aktiviteter i Kroatien som sportfiske, skidåkning, klättring, dykning, ridning, cykling, golf, spa och mycket mer.

Sol och bad

Adriatiska havet är Medelhavets renaste och varmaste hav och flest soltimmar. De flesta stränderna består av klappersten och klippor. Ta därför med en strandmadrass och badskor om du ska sola och bada. Förutom stenar i vattnet finns många sjöborrar och sjögurkor som är bäst att undvika att trampa på.

Det finns ca 30 naturistcentra – nakenbad – i Kroatien. Mer information >>

Klättring och vandring

I Kroatien finns många berg utmärkt lämpade för klättring och vandring. Nationalparken Paklenica på södra sidan av det kroatiska fjället Velebit har fler än 400 leder på kalksten i olika svårighetsgrader. Nationalparken Plitvi?ka Jezera (även kallad Plitvice) som är upptagen på UNESCOs lista över världsnaturarv är ett annat alternativ.

kroatiska turistbyråns webbplats finns information om klättring och klätterställen i Kroatien.

Dykning

I Kroatiens submarina värld kan man utforska gamla vrak, klipprev, grottor och en rik fiskvärld. För att få dyka ska man vända sig till en auktoriserad turistbyrå eller någon av de 100 dykklubbar för att få ett särskilt tillstånd.

Information om dykning och dykplatser i Kroatien >>

Aktuell information om regler för dykning >>

Golf

I Kroatien finns ett fåtal golfbanor, t ex Golf & Country Club Dolina kardinala i Jastrebarsko som ligger en timmes bilkörning från Zagreb, Brijuni-banan på ön Brijuni nära Pula och Golfresort Motovun nära Motovun i Istrien som byggdes år 2006.

Bio

Passa på att gå på bio om du vill ta det riktigt lugnt en kväll. Filmerna är inte dubbade och kostar endast ca 30 svenska kronor (2007).

  Sitemap | Kontakt | Cookies

  

Copyright © 2007-2021